Hellasbc
Image default
Woningen

De mythe over zonnepanelen wordt ontkracht

Degenen die zonnepanelen installeren, kunnen elektriciteit besparen en bijdragen aan een groenere en gezondere planeet. Hoewel er veel misverstanden zijn. Hier zijn 10 fabels over zonnepanelen en feiten:

Zonnepanelen werken niet bij koud en bewolkt weer

Misschien wel de grootste mythe die voorkomt dat mensen in zonnepanelen investeren, is dat mensen denken dat zonnepanelen niet kunnen werken bij koud weer of bewolkte dagen. Feit is dat zonnepanelen geen direct zonlicht nodig hebben. Ze hebben ultraviolet (UV) licht nodig. Je kunt het ook op een bewolkte dag verbranden om te bewijzen dat ultraviolet licht gemakkelijk door de wolken dringt.

Duitsland is het land met de meeste zonne-energie ter wereld, zoals we allemaal weten, is de winter koud en bewolkt. Zonne-energie is echter in het hele land zeer succesvol. Elektrotechnici op zonne-energie hebben zelfs ontdekt dat zonnepanelen bij lagere temperaturen daadwerkelijk efficiënter stroom kunnen leveren door lagere temperatuurverliezen.

Zonnepanelen en hun systemen zijn moeilijk te onderhouden

Alle bekende fabrikanten en installateurs van zonnepanelen bieden uitgebreide garantie. De garantieperiode voor zonnepanelen is 25 jaar langer dan het aantal jaar dat nodig is om de installatiekosten te compenseren. Als het bedrijf betere materialen levert dan goedkope concurrenten, dan is het meestal de moeite waard om voor de duurdere optie te kiezen.

De efficiëntie van zonnepanelen is niet erg hoog

De output van zonnepanelen wordt steeds beter. Door continu onderzoek en ontwikkeling is de efficiëntie van zonnepanelen nu vier keer zo hoog als in de ontwikkelingsfase van begin jaren zeventig.

Inconsistente zonne-energie

De zon schijnt inderdaad niet altijd, bijvoorbeeld ’s nachts. Batterijopslagtechnologie verandert het energielandschap. We richten ons steeds meer op de huidige netgekoppelde / off-grid fotovoltaïsche zonne-energiesystemen met slimme batterijopslag om elektriciteit op te slaan voor later gebruik (bijvoorbeeld ’s nachts). Naarmate de batterijtechnologie vordert en de opslagprijzen blijven dalen, zal de door de zon geproduceerde energie stabieler zijn dan ooit tevoren en zal onze afhankelijkheid van (dure) elektriciteitsnetten en gemeentelijke bedrijven afnemen.

Zonne-huizen zijn volledig losgekoppeld van het elektriciteitsnet

Het zonnehuis blijft aangesloten op het lokale net. Voor ons kan een huis met een fotovoltaïsch systeem overtollige energie gebruiken, die via het paneel energie aan het net levert om andere huizen in het gebied van stroom te voorzien. Om de resterende energie uit te wisselen, betaalt het energiebedrijf de elektriciteitsvergoeding aan de eigenaar in de vorm van een kredietlijn. Daarom werkt het netwerk met deze netwerkmeter (rotatieteller) als batterij en dus als opslagsysteem, zodat de huiseigenaar niet de energie hoeft te gebruiken die het tegelijkertijd opwekt.

Het fotovoltaïsche apparaat heeft een negatieve invloed op de verkoopwaarde van mijn huis

Sommige huiseigenaren maken zich zorgen dat zonne-energie de toekomstige verkoop van woningen moeilijker zal maken. Het tegendeel is echter waar. Dankzij de strengere EPC / EPB-normen, kunt u meer verwachten dan dat u zich zorgen hoeft te maken over het installeren van PV. In de periode van hoge energieprijzen is het bestaan ​​van fotovoltaïsche apparaten eerder voordelig dan ongunstig, dus het is een belangrijk verkoopargument. 

Zonnepanelen zijn te duur

Sinds 2008 zijn de kosten van zonnepanelen met 80% gedaald. U installeert 12 panelen vanaf 5.000 euro inclusief btw, terugverdientijd 8 jaar, financieel rendement 12,2%.

Zonne-energieontwikkeling is niet genoeg

De sporadische verbeteringen gaan inderdaad door. Tegenwoordig zit de evolutie vooral in opslag. Hoewel toekomstige verbeteringen onvermijdelijk zijn, zullen ze mogelijk niet zoveel vooruitgang boeken in vergelijking met recente ontwikkelingen.

De terugverdientijd is te lang

Zonne-energie is een investering op lange termijn. Met netmeting kunt u echter direct uw maandelijkse elektriciteitsrekening besparen. Het lijdt geen twijfel dat de energie in het Vlaamse Gewest jaarlijks met bijna 10% groeit, en zonnepanelen zijn een financiële noodzaak geworden. Ga er dan vanuit dat de kerncentrale instort, als het licht toch open wil blijven, hebben we geen keus.

Zonnepanelen zijn slecht voor het dak

Het zonnepaneel kan het overdekte dakgedeelte beschermen. Door de kanteling van het systeem glijden stof, ijs en sneeuw van het paneel als het regent of opwarmt.

https://be.propenda.com/keyword/van-te-koop.html