Hellasbc
Image default
Aanbiedingen

De beste kattenbak kiezen: waar moet u op letten?

De beste kattenbak kiezen: waar moet u op letten?

Laten we eerlijk zijn, katten zijn de vorsten van ons huishouden. En als zodanig verdienen ze de volledige koninklijke behandeling, inclusief de mooiste design kattenbakken om hun zaken te regelen.

De opkomst van katvriendelijk meubilair is exponentieel. Mensen vinden de mogelijkheid om de favoriete zitplaats van hun katachtige te gebruiken als opzettelijk decor, en veranderen alledaagse krabpalen in in het oog springende statement taart.

Grootte

Kattenbakken voor meerdere katten zijn vaak groter dan gewone kattenbakken. Dat komt omdat ze groter zijn ontworpen zodat er meerdere katten tegelijk in passen. Katten daarentegen doen hun behoefte zelden tegelijkertijd. Maar voor het geval dat, is het toch een goed idee om die extra ruimte te hebben.

Diepe bodem

Meerdere kattenbakken hebben over het algemeen een diepere basis. Dit maakt meer kattenbakvulling mogelijk, wat cruciaal is voor kattenbakken die vaak worden gebruikt. De reden hiervoor is dat katten uit gewoonte zullen proberen hun uitwerpselen te verbergen of te bedekken door er kattenbakvulling overheen te vegen.

Geavanceerde reinigingsmechanismen

Verschillende mensen die met twee of meer katten één kattenbak delen, plukken de vruchten van de modernere kattenbakken die verkrijgbaar zijn. Dit zijn kattenbakken met ingebouwde filtratie en zelfreinigende eigenschappen. Dit verbaast ons niet, aangezien deze toestellen meer capaciteiten hebben en de groeiende vraag naar huishoudens met meerdere katten lijken aan te kunnen. Hoewel deze meer voor- dan nadelen hebben, schrikt het prijskaartje mensen vaak af.

De verschillende soorten kattenbakken: Voor- en nadelen vergeleken

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een kattenbak is de esthetiek. Er is geen goed of fout antwoord, maar er zijn bepaalde alternatieven die superieur of minder dan ideaal zijn voor uw huis. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de meest voorkomende soorten kattenbakken.

Open Top/Pan

Kattenbakken met een open bovenkant, ook wel bekend als pannenbakken, zijn de meest eenvoudige. Ze bestaan in zowel lage als hoge varianten, afhankelijk van of uw kat graaft of sproeit. De prijs is het grootste voordeel van dit type.

Ze zijn een van de meest betaalbare oplossingen, en sommige mensen zijn eerder geneigd om het regelmatig schoonmaken vol te houden als ze het afval kunnen zien. De nadelen van deze bakken zijn natuurlijk dat je het afval altijd kunt zien, dat ze rommeliger zijn, en geen geurcontrole hebben.

Ingang aan de voorkant

Alternatieven met vooringang zijn vrij populair omdat ze helpen bij sproeiende en gravende katten. Hoewel een kat nog steeds kattenbakvulling uit de ingang kan schoppen, is het beter om slechts één plek te hebben waar ze kattenbakvulling kunnen gooien of plassen dan vier.

Sommige katten kunnen hun honger naar sproeien en graven stillen zonder ooit naar de ingang te gaan. Alternatieven met een vooringang zijn voor uw katten eenvoudig te betreden en te verlaten, en zijn vaak het voordeligst. Een ander alternatief is de zij-ingang, die in principe hetzelfde ontwerp heeft als de vooringang, behalve dat de opening zich aan de zijkant van de kattenbak bevindt in plaats van aan de voorkant.

Bovenste ingang

Als u meer huisdieren in huis heeft, vooral honden, zou u een kattenbak met boveningang serieus moeten overwegen. Honden zijn gefascineerd door kattenuitwerpselen, en als ze er direct bij kunnen, zal er een voortdurende strijd ontstaan tussen hun pogingen om in de kattenbak te komen en uw pogingen om ze tegen te houden.

Een kattenbak met boveninloop maakt het gemakkelijk om de uitwerpselen in de bak te houden, zonder dat uw hondenvrienden al te nieuwsgierig worden. Uw katten springen erop en kruipen erin, maar uw hond of zelfs andere huisdieren kunnen er niet in. Dit is misschien geen goede optie voor oudere katten of katachtigen met mobiliteitsproblemen.