Hellasbc
Image default
Woning en Tuin

Help biodiversiteit met een prachtig groendak of een van de unieke zwemvijvers

Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat de biodiversiteit in jouw omgeving op peil blijft. Zeker in een stedelijke omgeving is er veel groen verloren gegaan, waardoor het ecosysteem uit balans is. Zelfs de kleinste onderdelen van de natuur zijn onmisbaar. Daarom komt er de laatste jaren steeds meer aandacht voor de verschillende manier waarop wij toch onze stedelijke omgevingen kunnen houden, maar ook ervoor kunnen zorgen dat de biodiversiteit ruimte krijgt om te ontwikkelen en te stabiliseren. Een van de pioniers op dit gebied is Ecoworks uit Vilvoorde (Vlaanderen). Deze experts zijn de perfecte partij voor de aanleg van een groendak of het ontwikkelen van zwemvijvers voor in de tuin. Hieronder vind je een uitleg van beide projecten.

Een scala aan mogelijkheden voor het groendak

Het groendak is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van jouw eigen wensen en voorkeuren. Denk hierbij onder andere aan:

  • Het Sedumdak
  • Het biodiversiteitsdak
  • Het tuindak
  • Het dakpark
  • Een energiegroendak
  • De intensieve groendaken
  • Het waterretentiedak

Zet groenbeleving centraal in de zwemvijver

Bio-zwembaden en zwemvijvers zijn en unieke manier om de bron van het leven in jouw tuin te plaatsen. Van de organische zwemvijver die compleet door de natuur gevormd lijkt tot de moderne zwemvijver in ene ontwerp naar keuze – het is allemaal mogelijk. De zwemvijvers zijn echt maatwerk waarin groenbeleving centraal staat.

Bekijk de referenties voor de mogelijkheden

Wil jij ook een groendak of een van de zwemvijvers aan laten leggen om de biodiversiteit een handje te helpen? Neem dan zeer zeker contact op met de specialisten van Ecoworks in Vilvoorde (Vlaanderen). Op de website vind je verschillende referenties en de aanpak die deze professionals hanteren tijdens hun werkzaamheden. Uiteraard staat het je vrij om jouw eigen ideeën mee te nemen in het ontwikkelingsproces. Neem direct contact op via het contactformulier, e-mail of bel naar de vestiging.