Hellasbc
Image default
Woning en Tuin

Hoe voert u onderhoud uit aan uw poortopener?

Bij de aankoop van uw poortopener zal u waarschijnlijk gezegd zijn dat deze lang meegaat. Een poortopener kan maar liefst tien jaar en waarschijnlijk zelfs langer dan dit meegaan zonder vervangen te hoeven worden. Dat geldt natuurlijk wel alleen bij kwalitatieve poortopeners, zoals die van Poortland in België. Is er echter onderhoud nodig om die lange levensduur te garanderen? Of kunt u de poort installeren en heeft u er helemaal geen omkijken meer naar?

Heeft uw poortopener onderhoud nodig?

Wanneer u een ondergrondse motor heeft, dan dient u eenmaal per jaar de motorbak te reinigen opdat er geen vochtproblemen bij uw motor kunnen ontstaan, die leiden tot een verminderde werking van uw poort. De opbouw motoren hebben weinig onderhoud nodig en zo ook de hekopeners zelf, omdat deze veelal uit robuuste, onderhoudsarme materialen bestaan. Wel dient u de handmatige ontgrendeling in de gaten te houden, zodat deze wel werkt wanneer bijvoorbeeld er een stroomstoring is.

Motoronderhoud door continue weersomstandigheden

Weinig onderhoud betekent natuurlijk niet helemaal geen onderhoud, dus u zult de motors van uw poortopeners van tijd tot tijd moeten checken op hun werking. Ze staan immers aan heel wat weeromstandigheden blootgesteld. Bij onderhoud en reparatie kunt u altijd het bedrijf inschakelen, waar u de poort gehaald heeft. Tevens zijn er organisaties die gespecialiseerd zijn in onderhoud en reparatie, die u ook 24/7 kunt bellen.

Hoe kunt u zelf onderhoud verrichten aan de schuifhekopeners?

U kunt het onderhoud aan uw poortopener gemakkelijk zelf doen. Regelmatig smeren en oliën van alle draaiende onderdelen is hierbij een kernpunt. Dit kunt u het beste twee á vier keer per jaar doen. Poorten in kustgebieden kunnen beter nog frequenter gesmeerd worden door het hoge zoutgehalte in de lucht. Smeren doet u met vet op de bewegende onderdelen. Open en sluit deze een paar keer, zodat het vet zich goed kan verspreiden.

https://www.poortland.be/