Hellasbc
Image default
Dieren

Speeltjes voor de kat

Een kat in huis is iets waar iedereen in het begin aan zal moeten wennen. Met een kat in het huis heeft het gezin er een nieuw familielid bij, maar tegelijkertijd is dat vaak ook weer niet het geval. De meeste katten vinden het vaak namelijk wel oké om gewoon hun eigen ding te doen. Er zijn ook genoeg katten die erg aanhankelijk kunnen zijn bij hun baasjes, maar de meeste katten vinden het fijn om te gaan en staan waar zij willen. Katten gaan bijvoorbeeld dan ook erg graag op avontuur. Hierdoor is het voor de katten belangrijk om naar buiten te kunnen gaan zodat zij in de buurt van het huis kunnen gaan rondlopen. Toch zal je de kat in het huis ook genoeg moeten kunnen vermaken op diverse manieren. 

 

Speelgoed 

Daarom is het aan te raden om altijd te zorgen voor kattenspeelgoed. Met de speeltjes kunnen katten zich namelijk erg goed vermaken binnen. De speeltjes zijn er in veel verschillende varianten, waardoor het voor de kat altijd een feest is om met een speeltje aan de gang te gaan. Dit houdt de katten niet alleen bezig, maar vaak zorgt het er ook voor dat de katten in beweging blijven. Het hebben van de juiste speeltjes is dus ook nog eens gezond voor de kat. Hoewel je van tevoren nooit zal weten in hoeverre de kat het speeltje leuk gaat vinden, is het verstandig om speeltjes aan te schaffen in diverse categorieën. Op deze manier zal er altijd wel een speeltje zijn waar de kat zich mee kan gaan vermaken.  

Diverse soorten 

De verschillende categorieën van de speeltjes voor katten zijn erg uiteenlopend. Dat is fijn, want daardoor heb je ook meteen een breed scala aan opties voor de kat. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden uit speeltjes zoals balletjes. Katten vinden het vaak namelijk erg leuk om achter een balletje aan te rennen of hiermee te spelen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor speelgoed met catnip. Dit is een stof waar katten erg enthousiast van raken. Catnip is zelf geheel onschadelijk voor de dieren, maar wanneer deze in speelgoed bewerkt zijn zullen de katten graag met die speeltje spelen. Veel mensen weten ook hoe gek katten zijn op lasers. Wanneer een kat een lichtje of laser op de muur of vloer ziet, is de kans erg groot dat de kat de laser zal proberen te pakken. Met een laser zal je jouw kat dan ook uren bezig kunnen gaan houden.