Hellasbc
Image default
Aanbiedingen

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday is ontstaan in de VS. De dag na het traditionele feest Thanksgiving bieden veel winkels hoge kortingen en speciale aanbiedingen. Omdat Thanksgiving altijd op een donderdag eind november is, nemen veel Amerikanen de vrijdag erna vrij. Deze wordt vaak besteed aan winkelen. Om extra publiek te trekken bedacht een groot warenhuis in de jaren vijftig een kerstparade. Dit was een groot succes en in de jaren die volgden werden deze optochten op veel plekken in de VS gehouden. Het publiek dat op deze Black Friday shopping evenementen afkwam en van de gelegenheid gebruik maakte om te winkelen groeide jaarlijks.

 

Drukste winkeldag van het jaar

De term Black Friday werd voor het eerst in 1961 gebruikt door de locale politie van de stad Philadelphia om de grote verkeersdrukte van winkelend publiek op de vrijdag na Thanksgiving in de stad aan te duiden. Black Friday staat dan ook al sinds jaar en dag bekend als één van de drukste winkeldagen van het jaar. Sinds 2005 draaien winkels tijdens Black Friday de grootste omzet van het hele jaar. Tegenwoordig worden niet alleen optochten meer gehouden om het voor de consument aantrekkelijk te maken om te komen shoppen. Winkels bieden veel artikelen tegen hoge kortingen aan, waardoor klanten graag juist tijdens deze dag iets willen kopen.

 

Voorbereiden en vroeg beginnen

Winkels gaan extra vroeg open, soms al vanaf middernacht. Hier kun je bij veel webshops ook al vanaf middernacht terecht. Veel mensen zitten daar dan ook klaar voor, omdat voor de beste Black Friday aanbiedingen vaak geldt ‘zolang de voorraad strekt’. Wil je dus profiteren van de hoogste kortingen op populaire artikelen, wacht dan niet tot halverwege de dag met het checken van de aanbiedingen. Een beetje voorwerk helpt trouwens zeker. Als je weet waar je naar op zoek bent, vind je gemakkelijker de beste aanbieding voor jouw product.