Hellasbc
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een bartafel de perfecte toevoeging in jouw keuken?

De ouderwetse dichte keukens met een deur zijn tegenwoordig echt verleden tijd. Steeds meer nieuwbouwwoningen en andere woningen hebben een open keuken die doorloopt naar de woonkamer. Dit biedt een ruim gevoel en biedt daarbij meerdere mooie opties. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen voor een kookeiland kiezen en om een bartafel toe te voegen aan de keuken. Waarom een bartafel zo’n mooie toevoeging wordt verder in dit artikel verteld.

Uitstraling

Ten eerste kiezen mensen voor een bartafel omdat het een echte toevoeging is aan het interieur. Een bartafel kan de missing link zijn tussen de keuken en de woonkamer. Een extra tafel waar je in de ochtend een bakkie koffie kan doen en in de avond met een glas wijn of iets anders kan zitten. Een mooie bartafel kan ook de keuken net even die extra impuls geven waardoor je het idee hebt van wauw! Verder zorgt een bartafel buiten de verbinding met de verschillende ruimtes ook voor de scheiding van verschillende ruimtes. Een scheidingswand is zeer populair om verschillende ruimtes in één ruimte te maken, maar een bartafel zou dat ook kunnen. Een bartafel is wel bedoeld voor mensen die van de moderne look houden. Als je van een klassieke of landelijke look houdt dan is het geen aanrader. Een bartafel komt namelijk zeer modern over met de barkrukken die er vaak bij zitten.

Gezelligheid

De uitstraling is belangrijk, maar een bartafel zorgt daarbij ook voor gezelligheid. Als er mensen komen eten bij je dan sta jij soms veel tijd in de keuken te koken terwijl de rest gezellig aan het praten is. Met een bartafel kan de visite ook bij de keuken gaan staan met een glas drinken en praten met jou terwijl je aan het koken bent. Ook voor je partner of voor kinderen is het leuk om bij het koken te zitten of samen aan een bar te staan. Een bartafel is een extra plek waar je samen met andere lekker kunt praten en gezellig kunt doen.

Efficiëntie

Een bartafel is naast de uitstraling en gezelligheid ook nog zeer efficiënt. Deze tafels zijn in tegenstelling tot eettafels een stuk compacter en nemen dus ook niet veel ruimte in beslag. De barkrukken die je erbij doet kunnen vaak ook onder de tafel en zo heb je een extra tafel die nauwelijks ruimte in beslag neemt. Dit geldt natuurlijk wel bij niet gebruiken van de tafel. Als je een bartafel gebruikt en je zit erachter zal het natuurlijk meer ruimte in beslag nemen. Een bartafel wordt door mensen ook wel als een vervanging gezien van een eettafel. Dit geldt vooral voor mensen die in kleine woonruimtes wonen, zoals appartementen of studentencomplexen.

Gerelateerde artikelen

Help biodiversiteit met een prachtig groendak of een van de unieke zwemvijvers

De architect in Waregem voor ontwerp inschakelen

De beste matras voor lage rugpijn en andere klachten bij een paramedisch specialist