Hellasbc
Image default
Afvalverwerking

Wat te doen met biologisch afval?

Als je een eigen restaurant bezit, dan weet je hoeveel biologisch afval een restaurant kan produceren. Dit bestaat vaak uit ingrediënten die over zijn gebleven, maar ook uit etensresten. Het is belangrijk dat biologisch afval op de juiste manier opgeslagen en afgevoerd wordt, want anders kun je last krijgen van ongedierte. Mocht je niet weten wat je met je biologisch afval kan doen, dan is het aan te raden om verder te lezen. 

Schakel een afvalverwerker in 

De beste keuze die je kan maken als eigenaar van een restaurant, is een horeca container huren bij Renewi. Dit is een van de grootste afvalverwerkers van Nederland. Een horeca container kan goed afgesloten worden waardoor je geen last zult krijgen van ongedierte. Wanneer je een horeca container huurt van een afvalverwerker, dan ga je automatisch een contract aan. Dit heeft veel voordelen te bieden, waaronder dat het afval wekelijks opgehaald wordt. Dat is natuurlijk erg fijn, want je wilt niet dat het afval te lang blijft liggen. 

Wat gebeurt er met het afval?

Helaas is biologisch afval niet te recyclen en dat heeft ermee te maken dat het biologisch is. Dat wilt niet zeggen dat alles verloren gaat, want er kunnen wel andere dingen mee gedaan worden. Plantaardig biologisch afval wordt bijvoorbeeld vaak omgezet naar compost. Compost kan dan gebruikt worden voor het kweken van nieuwe planten. Mocht het om ander biologisch afval gaan zoals vlees, dan wordt dit in veel gevallen verbrand. Bij het verbranden van biologisch afval wordt ontzettend veel energie geproduceerd. Dit wordt vervolgens omgezet naar elektriciteit en warmte. 

 

Wat kost het inschakelen van een afvalverwerker?

Wanneer je een afvalverwerker wilt inschakelen voor het verwerken van afval, dan wil je ook graag weten wat dat kost, dat is logisch. Het is helaas ontzettend lastig om hier een prijs aan te koppelen, want de prijs die je zult betalen, is afhankelijk van een aantal zaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de gewenste container, maar ook aan hoe vaak het afval opgehaald moet worden. Mocht je een prijsindicatie willen hebben, dan kun je het beste eens contact opnemen met een afvalverwerker. Ook kun je de website van Renewi bezoeken. Hier kun je direct achterhalen wat het inschakelen van deze afvalverwerker precies gaat kosten.

 

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/branches/horeca-en-recreatie