Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

De gezondheid van je werknemers

Het is nodig dat je werknemers in goede gezondheid in dienst zijn, als werkgever ben je hier gedeeltelijk verantwoordelijk voor. Je moet je namelijk beseffen dat je weknemers een groot gedeelte van hun tijd besteden op de werkplek. Wanneer de werkplek op die momenten niet optimaal is, kan dat nadelige gevolgen hebben voor de werknemer in kwestie. Het kan namelijk zo zijn dat de werkomstandigheden niet juist zijn. Bijvoorbeeld wanneer er veel wordt gewerkt in een werkplaats en er nauwelijks veiligheidsvoorschriften worden gegeven, of dat er überhaupt wat gedaan wordt aan de veiligheid. Het dragen van schoenen met stalen neuzen is bijvoorbeeld in veel werkplaatsen verplicht, echter de werkgever is verantwoordelijk voor het controleren of deze veiligheidsvoorschriften worden na geleefd. Mocht dit niet het geval zijn dan is het de zaak aan de werkgever om hierover wat van te zeggen.

Maar ook op het kantoor zijn er bepaalde maatregelen die de werkgever dient te treffen. Zo moet de werkplek over goede bureaustoelen en bureaus beschikken. Mochten deze namelijk niet goed zijn, of niet verstelbaar zijn dan kan het maar zo wezen dat er lichamelijke klachten optreden na het langdurig werken op deze meubelen. Daarnaast speelt het klimaat van de werkplek ook nog een grote rol. Het kan er niet te warm zijn, maar ook zeker niet te koud, niet te vochtig of te droog. Al deze omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de werknemer veel minder effectief te werk gaat.

Om ervoor te zorgen dat je als ondernemer de perfecte werkomstandigheden hebt gecreëerd voor je personeel is het hand en aan te raden om een keer een arbo dienst in te schakelen. Een arbodienstverlener kan kijken naar de situatie binnen het bedrijf en zondig advies geven. Op deze manier kan je je werknemers op de juiste manier in dienst houden zonder dat er vele verzuim of afwezigheid is.

https://loopbaannederland.nl/