Hellasbc
Image default
Groothandel

De nood aan incontinentiemateriaal

Het hebben van incontinentie gaat vaak gepaard met een onaangenaam, wanhopig gevoel. Incontinentie is een lichamelijke aandoening die iemand kan hebben, waarbij het moeilijk tot onmogelijk wordt om urine of stoelgang op te houden. Deze aandoening is niet perse gelinkt aan ouderdom en bestaat in meerdere gradaties. Deze gradaties worden onderverdeeld in lichte, middelmatige en zware incontinentie. Voor ieder van deze bestaat er incontinentiemateriaal dat bij zijn situatie aansluit.

Hoe incontinentie een leven beïnvloedt

Wanneer je met een incontinentie te maken krijgt, kan dit voor frustraties en een gevoel van onmacht zorgen. Gelukkig kan je tegenwoordig gebruik maken van betrouwbare hulpmiddelen bij incontinentie die het mogelijk maken jou terug een normaal leven te leiden. Dankzij incontinentiemateriaal hoef je jouw aandoening niet jouw leven te laten beheersen. Door zijn betrouwbaarheid en discretie is het voor omstanders niet zichtbaar dat jij deze ongemakken hebt.

Bij wie incontinentie voorkomt

Incontinentiemateriaal bestaat zowel voor mannen, vrouwen, ouderen als ook voor kinderen. Bij vrouwen is incontinentie vaak een (tijdelijk) fenomeen dat ontstaat na de bevalling. Wanneer het mannen betreft, wordt er vaak gesproken over druppelincontinentie. Maar ook complete incontinentie is hier een mogelijkheid waar een grote varia aan incontinentiemateriaal voor bestaat. Kinderen die ouder zijn dan vijf jaar en dan nog steeds moeite hebben met het ophouden van urine, worden ook onder de term incontinent geplaatst. Incontinentie bij ouderen is de meest gekende en voorkomende vorm en ook voor hen bestaat er een breed aanbod aan opties in hulpmiddelen.

Ontdek de oplossing

Incontinentiemateriaal is een vaak onbesproken taboe, dat toch vaker voorkomt dan gedacht wordt. De oorzaken hiervoor kunnen heel uiteenlopend zijn. Doch blijft dit steeds een onprettig gegeven. En daarom heeft Tomcare een online winkel waarbij jij uit een heleboel mogelijkheden kan kiezen. Je kiest dus voor het incontinentiemateriaal het dichtst aansluit bij wat jij nodig hebt. Ontdek dus zeker hun gamma en leef je leven terug zoals nooit tevoren.

https://www.tomcare.be/nl/