Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

Duurzame verpakkingen bij de Dozenhal.be

Bij de Dozenhal doen wij ons best duurzaam gebruik te maken van karton en adviseren wij u over het juiste formaat doos. Veel mensen die een bestelling laten thuisbezorgen merken dat bedrijven veel te grote verpakkingen gebruiken, dit is niet alleen een bron van ergernis, maar ook zonde van het milieu.

Waarom gebeurt dit?

Veel bedrijven sturen pakketten per post op, maar hebben maar een beperkt aantal dozen in hun opslag. Hieruit moet een keuze worden gemaakt. Wanneer een bepaalde doos dus op is, zal er gebruik moeten worden gemaakt van een andere doos. Een te kleine doos gaat niet lukken, dus zal er worden gekozen voor een grotere doos. Dit is natuurlijk zonde van het materiaal dat wordt verspild, maar ook voor de vervoerder ergerlijk. In de bestelbus passen met al die te grote dozen veel minder pakketten. Er wordt dus veel lucht vervoerd. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten voor transport en brandstof.

Milieuvriendelijk

Hoewel het dus vaak verkeerd gaat met de formaten van dozen, is karton wel de meest milieuvriendelijke verpakking die er is. Van al het karton dat in Nederland wordt gebruikt, wordt maar liefst 95% hergebruikt of gerecycled. Daarnaast bestaat ruim 80% van het in Nederland gemaakte papier en karton uit oud papier. Karton wordt gemaakt van hout, dit wordt gewonnen uit bomen en hoewel deze hiervoor moeten worden gepakt, wordt er voor elke geoogste boom een nieuwe geplant. Zo kunnen fabrikanten er zeker van zijn dat er altijd genoeg is. Het is zelfs zo dat sinds 1950 het bosoppervlak in Europa is gegroeid! De productiebossen van de hout-, papier- en kartonindustrie dragen daaraan bij. Daarnaast nemen bomen CO2 op, waarmee zij de CO2-uitstoot van de productie van papier en karton al voor een groot deel neutraliseren.

Voordelen van Dozenhal

Bij de Dozenhal dragen wij ook ons steentje bij aan een beter milieu. Zo hebben wij meer dan 2500 formaten dozen op voorraad. Zo vindt u dus altijd het juiste formaat verzendverpakking voor uw product en gaan we verspilling tegen. Daarnaast leveren wij ook gebruikte dozen, die nog best een ronde meekunnen. Deze dozen zijn van hoge kwaliteit en komen bijvoorbeeld uit een restpartij. Zonde om weg te doen! Kijk voor alle mogelijkheden en formaten op onze website https://dozenhal.be/!