Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

Bonis Accountancy en de reiskosten voor een ondernemer

Veel ondernemers laten onnodig euro’s liggen als het gaat om de fiscale voordelen die u geniet als ondernemer. Als u uw administratie inzichtelijk wilt krijgen en misschien wel geld wilt besparen kunt u de hulp inschakelen van Bonis Accountancy. Bonis Accountancy vervult naast de administratieve taken ook een adviserende rol voor u als ondernemer. Op deze manier kunt u samen met deze accountant de financiële gezondheid van uw bedrijf in de toekomst garanderen. Omdat basiskennis op het gebied van de boekhouding onmisbaar is voor elke onderneming zetten wij in dit artikel een aantal van deze regels voor u op een rij.

Laat gratis geld niet liggen

Het inzichtelijk maken van de reiskosten die u als ondernemer maakt zal u waarschijnlijk geen miljonair maken. Het is echter zonde om gratis geld te laten liggen. Als u goed kijkt naar uw reisgedrag en de daarbij behorende kosten zal u zien dat u flink wat euro’s laat liggen. Denk hierbij aan de kosten van parkeerkaartjes tot de dagelijkse kilometers die u maakt op de fiets.

Zakelijk of privé

Bij de berekening van de reiskosten is het wel belangrijk onderscheid te maken tussen zakelijke kosten en privé kosten. Het komt bijvoorbeeld voor dat u met uw privévervoermiddel kosten maakt voor uw onderneming. Voor iedere kilometer die u maakt met uw privé voertuig kunt u per gemaakte kilometer 0,19 euro aftrekken van uw winst. Dit geldt ook voor het gebruik van bijvoorbeeld de fiets. Let op, het vervoermiddel hoeft niet op de naam van de zaak staan.

Uw administratie inzichtelijk maken?

Heeft u hulp nodig om uw administraties inzichtelijk te maken en daarnaast te genieten van advies op het gebied van financiële of wettelijke vraagstukken? Dan is een samenwerking met Bonis Accountancy wat voor u! Communicatie staat namelijk hoog in het vaandel bij deze boekhouder. Om deze reden maakt deze accountant gebruik van een app, zodat u altijd op de hoogte bent van uw financiële situatie!

https://www.bonis.nl/