Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

De grote voordelen van het voorkomen van lekkage

De heerlijke vakantie is helaas tot zijn einde gekomen. Koffers zijn ingeladen, de reis is achter de rug en de deur naar het bekende thuis wordt geopend. Bij thuiskomt valt er onmiddellijk iets geks op: de muren blijken beschilderd te zijn met vlekken. Weg ontspanning.

Lekkage is een situatie die elke woningeigenaar wilt voorkomen. De waterlekkage kan grote, nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van het huis. Dit zal kunnen leiden tot een waardevermindering van het huis en de beschadigde spullen. Gelukkig is het mogelijk de daklekkage te voorkomen en verhelpen.

Voorkomen

Dakgoten schoon

Geen prettig taakje, maar uitermate belangrijk om bladeren en ander vuil te verwijderen van de dakgoten, dit kan namelijk leiden tot een verzwaring en verstopping van de goten, met lekkage tot gevolg. Bovendien is het verstandig na te gaan of er scheurtjes voorkomen.

Geen chemische ontstoppers

Chemische ontstoppers worden in veel gevallen gebruikt om de gootsteen of het doucheputje te reinigen bij een ontstopping. Echter heeft de riolering ook zijn zwakke plekken die aangetast kunnen worden door de verwerkte chemicaliën, met in het bijzonder in oudere woningen. Hierdoor is het aan te bevelen gebruik te maken van mildere middelen, waaronder soda.

Watermeterstand in acht houden

Een gemakkelijke, maar verstandige handeling, om de daklekkage tijdig op te sporen, is het noteren van de huidige watermeterstand voordat het slapengaan. Door direct bij het opstaan na te gaan of de watermeterstand gelijk is, wordt duidelijk of er sprake is van een lekkage. Als hij afwijkt, zonder dat er gedurende de nacht water is verbruikt, is de kans groot dat er sprake is van een lek in de waterleiding.

Locatie van hoofdkraan

Bij een lekkage telt elke seconde bij het beperken van de schade. Hierbij geldt: hoe eerder de hoofdkraan gesloten is, hoe beperkter de schade. Toch is het niet bij elke woning duidelijk waar de hoofdkraan zich bevindt. Bij sprake van een lekkage is het prettig direct de juiste locatie te bereiken, waardoor het essentieel is van tevoren bewust te zijn van de plaats van de hoordkraan.

Verhelpen

Bij plaatsgevonden lekkage is het uiteraard mogelijk het lek te repareren. Experts op het gebied van dakbeheer, dakdekkers, zijn gespecialiseerd in het restaureren van daken en mogelijke lekkages.

http://economy.nl