Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

Maak het moeilijk voor inbrekers

Volgens cijfers van het CBS wordt er elk jaar ongeveer 65.000 keer ingebroken. De meeste inbraken, ongeveer 80 procent, worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’.

 

De gelegenheidsinbreker

De gelegenheidsinbreker is een inbreker die uit elke situatie zijn voordeel haalt. Deze inbreker werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. De gelegenheidsinbreker komt pas in actie als hij een pand ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is. Daarna gaat hij of zij snel te werk. De belangrijkste vijand is tijd. Het is voor een inbreker moeilijker om snel een woning naar binnen te gaan waar woonhuisbeveiliging aanwezig is.

 

In 60% van de gevallen slaat de gelegenheidsinbreker toe via de achterkant van het huis. De achterkant van het huis is meestal de beste gelegenheid om ongezien te werk te gaan. Daarnaast is het daar ook makkelijker om te vluchten, bijvoorbeeld via achtertuinen. Als kers op de taart is de achterzijde vaak minder goed beveiligd dan de voorzijde.

 

Wat kan ik doen?

De kans om betrapt te worden neemt toe naar mate de inbraak langer duurt. De gelegenheidsinbreker heeft een hekel aan degelijke ramen en deuren, goede verlichting en stevig hang- en sluitwerk. Verder houdt de inbreker ook niet op buren die oplettend zijn. Onderzoek van de politie toont aan dat de gelegenheidsinbreker buiten uw deur blijft, wanneer u uw woning voldoende beveiligt. Naast het sluiten en het consequent op slot draaien van deuren en ramen, is ook gecertificeerd hang- en sluitwerk van essentieel belang.  Het wordt aangeraden om de deur altijd te beveiligen met een veiligheidsslot in combinatie met een veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. Deze combinatie zorgt voor 90% minder kans op inbraak.

 

Waar kan ik terecht voor hulpmiddelen?

Nadat bleek dat consumenten behoefte hadden aan het opzetten van een specialistisch beveiligingsonderdeel, is een elektrotechnisch servicebureau uit Delft gespecialiseerd in drie specialistische onderdelen om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het gaat om de volgende onderdelen: elektrotechniek, telecom en beveiligingen. Dit laatste onderdeel wordt nog interessanter door de inbraken. Het Delftse bedrijf verkoopt onder andere camerasystemen die oplossing kunnen bieden in dit probleem. Bekijk de mogelijkheden en laat je informeren over deurbeveiliging en raambeveiliging. Door actie te ondernemen, kan de kans op een inbraak verkleind worden!

https://www.groenewegendelft.nl/