Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

Zo stelt ge een nieuwe en gezonde werkplek samen voor de komende jaren

Tijdens deze tijden van corona zijn we steeds meer gaan nadenken over de manier waarop wij werken. Zo hebben we ook onze thuiswerkplek opnieuw ingericht om veilig en gezond productief te blijven. Na het afstoffen van de vensterbanken werd de oude rommelkamer omgetoverd tot een waar kantoor. Hieronder geef ik u een paar tips om net zoals wij hebben gedaan een fris en gezond nieuwe thuiswerkplek te maken.

Licht, licht, licht. Precies de juiste dosis.

In de zomer schijnt de zon de hele dag op onze thuiswerkplek. Daardoor hebben we al eerder zonnewering laten monteren maar in de warmste maanden is zelfs dat niet genoeg. Door een extra rolgordijn te plaatsen kunnen we ook in de zonnigste maanden prettig werken zonder dat wij binnen een zonnebril hoeven te dragen. 

De winter is een ander verhaal. Daarbij krijgen wij (en ook de rest van de bevolking) eigenlijk veel te weinig zonlicht binnen. Op onze huid komt er ’s winters sowieso te weinig zonlicht om de juiste hoeveelheid vitamine D aan te maken maar ook ons brein krijgt te weinig daglicht. De gevolgen daar van zijn niet mals. We hebben het over de winterdip die naast neerslachtige gevoelens kan zorgen voor een sterk verminderde productiviteit. 

Tip: Ga in de winter lekker dichtbij het raam zitten met uw bureau. Dan krijgt u tenminste al het licht dat er is op uw netvlies!

Een goed bureau is het halve werk

Het is waar, zelfs met het duurste bureau ter wereld moet u het echte werk alsnog zelf doen. Toch helpt een goed bureau u om dagelijks productief te blijven. Naast standaard bureaus zijn zit sta bureaus sinds een aantal jaar ook breed verkrijgbaar. Als u de voordelen hiervan leest kan u niet anders dan enthousiast worden: 

  • Verbeterde bloedomloop
  • Verhoogde concentratie
  • Algemeen verhoogde productiviteit

Tip: Kies voor een zit sta bureau. Hiermee kan u op elk gewenst moment de stoel aan de kant schuiven en staand werken.

Fleur de ruimte op met bloemen en planten

Ook als u geen fan van planten bent en groene vingers iets is waar de buurman het over heeft zijn planten onmisbaar in een gezonde thuiswerkplek. Tijdens fotosynthese nemen planten namelijk schadelijke stoffen zoals CO2 op en verruilen deze voor frisse zuurstof. Ongelofelijk maar waar! 

Tip: Zet een aantal planten in uw thuiskantoor zodat u altijd gezuiverde lucht kan ademen. Zeker als u aan een drukke weg woont is dit een gezondere optie van het raam te openen!

Kleur de ruimte om productiviteit te optimaliseren

De kleur van een ruimte heeft grotere invloed op ons gevoel dan we denken. Zo is algemeen bekend dat blauw de beste kleur voor kantoren zijn omdat deze kleur ons stimuleert en ontspant. Blauw is gemakkelijk te combineren met diverse houtkleuren en ook fellere tinten gaan goed samen met blauw.

Wit is een uitstekende kleur om meer ruimte te scheppen. Vooraf in kleinere ruimtes kan een witte muur een groot verschil maken in de perceptie van ruimte. Daarnaast schijnt wit een gevoel van vrijheid te geven hetgeen zorgt voor verhoogde creativiteit.

Tip: Verf uw thuiskantoor niet rood. Rood zorgt voor associaties met woede, stress en chaos. Dit lijken ons niet de beste kwaliteiten voor een productieve dag tenzij u een professioneel boxer bent…