Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

Diverse kappers voor een schitterend kapsel

Na een lange tijd van wachten, hebben ook de kapsalons toestemming gekregen de deuren opnieuw open te gooien. Niet alleen de kappers van de kapsalon in Delft, maar ook de klanten bleken erg dankbaar met deze verandering.

De lockdown vergde veel geduld, waardoor veel mensen zelf het haar knipten of verfden. Meestal verliep dit volgens plan, maar in enkele gevallen liep de behandeling weleens uit de hand, ook kappers in Delft zagen mislukte kapsels voorbij komen. Hierbij werd duidelijk dat ingrijpende veranderingen rondom het haar zorgvuldig uitgevoerd moeten worden door ervaren kappers.

Hulpmiddelen van een kapper

De meeste kappers knippen in een kapsalon. Binnen de kapsalon is alles aanwezig wat een kapper nodig heeft om het haar te knippen of verven naar wens van de klant. De stakrukken zijn bedoeld voor de kappers tijdens het knippen, zodat rugpijn wordt voorkomen.

Een kapper is in staat elke handeling uit te voeren; wassen, knippen, föhnen, stylen, etc. Om dit zorgvuldig aan te pakken, heeft een kapper hulpmiddelen nodig. Denk hierbij aan shampoo, kammen, krulspelden, scherpe scharen, mesjes, plastic handschoenen, een tondeuse, een droogkap, een föhn, een krul- of stijltang, kleurvloeistof en een wasbak.

De barbier, de kinderkapper en de thuiskapper

Er zijn diverse soorten kappers. Een kapper wordt vaak geassocieerd met een kapsalon, al is dit niet altijd het geval. Het is ook mogelijk een kapper thuis uit te nodigen, waardoor de kapper een ‘thuiskapper’ wordt genoemd. De kapper neemt bij de afspraak alle benodigdheden mee om het haar naar wens te verzorgen.

Een barbier is een herenkapper. Deze kapper is niet alleen verantwoordelijk voor het mannelijke haar, maar ook voor het scheren en bijwerken van snorren en baarden. Voor kinderen is een kinderkapper vaak een prettig alternatief.

http://onekappers.nl