Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

Beginnende klussers opgelet: deze tips zullen helpen bij elke klus

Door de huidige maatregelen worden veel werknemers thuis te werk gezet. Door dagelijks door de woning te dwarrelen, zullen kleine beschadiging of ontevredenheden meer opvallen. Deze lockdown zorgt hierdoor door een toename van zelfklussers.

Vrijwel iedereen kan moeiteloos een muur schilderen, plafond witten of laminaatvloer leggen. Toch kunnen er veel dingen misgaan, gedurende de klus. Bij het starten van een klus is een goede voorbereiding essentieel. Hieronder zullen er 7 praktische klustips volgen.

Juiste apparatuur

Tijdens een klus komen er vaak diverse apparaten kijken, denk aan een schuurmachine of decoupeerzaag. Het ligt voordehand, maar veel klussers proberen een gemist apparaat te vervangen door een ander. Helaas zal dit vaak leiden tot een mislukte klus. Bij het aanschaffen van de apparatuur is het belangrijk goed te letten op de kwaliteit. Kwalitatieve producten vallen vaak hoger in de prijzen, maar zullen de aanschafprijs snel terugverdienen in gebruiksgemak, efficiëntie, veiligheid en uiteraard de levensduur.

Juiste materialen in huis

Tijdens een klus is het niet wenselijk voortdurend naar de bouwmarkt te moeten. Voor het gemak is het aan te raden direct alle benodigdheden na te lopen. Hierbij kunnen materialen te verkrijgen zijn in diverse soorten, waaronder schroeven. Als beginnende klusser zijn Torx schroeven ideaal. Deze schroeven beschikken over een betere overdracht van de kracht van de schroevendraaier, waardoor de kans kleiner is dat het bitje uit de schroefkop schiet. Uiteraard zijn er meerdere schroeven verkrijgbaar, onder meer de gipsplaatschroeven en snelbouwschroeven, met elk verschillende eigenschappen.

Inlezen in de klus

Om een klus succesvol af te ronden, is het aan te raden van tevoren op de hoogte te zijn van de stappen. Online zijn er praktische kluswijzers beschikbaar, waar de stappen duidelijk te volgen zijn. Door het volgen van een stappenwijzer zullen onnodige fouten worden voorkomen, waardoor je als ‘beginnende klusser’ direct van start gaat.

http://bnvtools.nl