Hellasbc
Image default
Woning en Tuin

Goede sloten tegen inbraak

Sloten zijn een belangrijk onderdeel van de beveiliging van een woning of gebouw. Ze helpen om ongewenste bezoekers buiten te houden en bieden een gevoel van veiligheid. Helaas zijn sloten ook een doelwit voor inbrekers. Inbraken kunnen leiden tot diefstal van waardevolle spullen en tot emotionele schade. Gelukkig zijn er manieren om de kans op een inbraak te verkleinen door het gebruik van goede sloten en andere beveiligingsmaatregelen.

 

Kies een kwalitatief slot

Een goed slot is een slot dat moeilijk te forceren is. Dit betekent dat het slot een stevig mechanisme heeft dat niet makkelijk te openen is met bijvoorbeeld een creditcard of een schroevendraaier. Een cilinderslot is een voorbeeld van een goed slot, omdat het veel moeite kost om het te forceren zonder de juiste sleutel. Een slot met een SKG-keurmerk is ook een goede keuze, omdat dit keurmerk aangeeft dat het slot aan strenge veiligheidseisen voldoet.

 

Overige beveiligingsmaatregelen

Naast het gebruik van goede sloten, kunt u ook andere beveiligingsmaatregelen nemen om de kans op inbraak te verkleinen. Een alarmsysteem is bijvoorbeeld een goede manier om inbrekers af te schrikken. Ook het plaatsen van beveiligingscamera’s schrikken de inbrekers vaak af.

Toch ingebroken?

Is er helaas toch ingebroken? Bel de verzekering en politie, dan kun je aangifte doen en de waarde van de gestolen spullen terug krijgen. Als je slot gesloopt is bij de inbraak is het belangrijk zo snel mogelijk een slotenmaker in te schakelen. Slotenmaker123 is 24/7 bereikbaar en helpt jou snel met de inbraakschade aan je slot. Ben je niet zeker van of de inbreker ook een sleutel heeft meegenomen? Zorg er dan voor dat je alle sloten laat aanpassen, een inbreker moet geen tweede keer binnen kunnen komen.