Hellasbc
Image default
Mode en Kleding

Zo weet jij of je een nieuwe regenjas nodig hebt

Zo weet jij of je een nieuwe regenjas nodig hebt

 

Een goede regenjas is een essentieel stuk uitrusting voor iedereen die veel tijd buiten doorbrengt, en het is belangrijk ervoor te zorgen dat uw regenjas in goede staat is. Een manier om te weten of het tijd is voor een nieuwe jas is de naden te controleren. Als ze gerafeld zijn of loslaten, is dat een teken dat de jas niet langer waterdicht is. Een andere manier om te weten of uw regenjas aan vervanging toe is, is te kijken hoe hij aanvoelt als u hem draagt. 

 

Als hij zwaar of log aanvoelt, of als de stof stijf aanvoelt, zijn dat ook tekenen dat de jas niet meer zo goed presteert als zou moeten. Dus als u een van deze tekenen ziet, is het tijd om een nieuwe regenjas te kopen.

Kijk naar de stof – als die gescheurd is, moet u hem vervangen

Een gescheurd stuk stof kan een lelijke afleiding zijn in een verder goed ingerichte kamer. Belangrijker nog, het kan ook een veiligheidsrisico vormen, omdat losse draden gemakkelijk verstrikt kunnen raken in meubels of vloerbedekking. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een klein scheurtje gewoon te negeren, is het altijd het beste om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Afhankelijk van de grootte van de scheur kan het gat eenvoudig worden dichtgenaaid of kan het beschadigde deel worden vervangen door een nieuw stuk stof. 

 

Als de schade echter groot is, kan het nodig zijn de hele stof te vervangen. Of u nu stoffen repareert of vervangt, zorg er altijd voor dat u materialen kiest die passen bij de bestaande inrichting van uw huis. Door een paar eenvoudige maatregelen te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw huis er de komende jaren op zijn best blijft uitzien.

Controleer op lekkage – als uw regenjas u niet droog houdt, is het tijd voor een nieuwe

Een regenjas is een essentiële uitrusting voor iedereen die graag buiten is, ongeacht het seizoen. Maar zelfs de beste regenjas heren verliest uiteindelijk zijn waterdichtheid. Daarom is het belangrijk om uw jas regelmatig te controleren op lekken en hem zo nodig te repareren of te vervangen. 

 

De eerste stap is het testen van de stof op een onopvallende plaats, zoals de naad van de mouw. Als er water op het oppervlak parelt, is uw jas nog in goede staat. Maar als het doordrenkt raakt, is het tijd voor een nieuwe. Let bij het kopen van een nieuwe jas op de gebruikte stoffen. Jassen van synthetische materialen zoals nylon of polyester zijn meestal beter waterdicht dan jassen van natuurlijke vezels zoals wol of katoen. 

 

Ook jassen met een waterdichte coating zijn meestal beter bestand tegen water dan jassen zonder coating. En ten slotte moet u een jas kiezen die de juiste maat heeft. Een te grote jas zorgt voor gaten die regen en wind doorlaten, terwijl een te kleine jas beperkend en oncomfortabel aanvoelt. Met een beetje zorg en vooruitdenken kunt u een regenjas dames vinden die u droog houdt, ongeacht het weer.