Hellasbc
Image default
Dienstverlening

Kosten privé detective: Hier moet je rekening mee houden

Ben je aan het kijken naar een privé detective? Dan moet je goed op de hoogte zijn van de kosten die deze professional rekent. Op basis van deze bedragen dien je namelijk te bekijken of je de werkzaamheden uit handen kunt geven of dat jouw budget niet toereikend is. Net als bij andere professionals is de hoogte van het bedrag afhankelijk van een groot aantal factoren. Door deze factoren op een rij te zetten, weet je ook beter welke tarieven er bij jouw onderzoek komen kijken en waar je rekening mee dient te houden. Maar op welke factoren worden de kosten van een privé detective dan berekend? Onderstaande informatie legt het voor je uit.

Geen standaardtarief bij een privé detective

De kosten van een privé detective zijn nooit hetzelfde. De professionals werken namelijk niet met een standaardtarief per opdracht of zaak. Het is daarom niet eenvoudig om vooraf al te weten hoeveel het daadwerkelijk voor jou zal kosten. In ieder onderzoek zullen er namelijk andere middelen benodigd zijn, waardoor je ook niet goed weet waarmee je begint. Een privé detective zal daarom altijd bekijken wat er nodig is voor het onderzoek en op basis hiervan een indicatie geven. Als tussendoor blijkt dat er meer nodig is, zal een professional hier ook weer contact over opnemen. De privé detective jaagt jou daarom nooit op meer kosten als dit niet lukt.

Een uurtarief en de andere benodigdheden

Er zijn echter wel een aantal factoren die de kosten van een privé detective bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal uren dat de professional bezig is om de werkzaamheden uit te voeren. Gemiddeld zal een privé detective 80 euro per uur exclusief btw vragen. Dit uurtarief kan verschillen op basis van de werktijden en de gestelde eisen vanuit jou. Hier komen dan nog de kosten bij voor de benodigde apparatuur en het plan van aanpak. Vooraf moet daarom duidelijk worden wat jij van het onderzoek verwacht en zal de professional ook al bekijken wat er nodig is voor het onderzoek.

Vooraf de kosten in grote lijnen besproken

Je moet vooraf altijd een kennismakingsgesprek inplannen om het onderzoek te bespreken. Op basis van dit gesprek zal de privé detective een inschatting kunnen geven van de kosten. Als blijkt dat voor het onderzoek meer nodig is, neemt de professional ook weer contact met jou op. Indien je besluit om niet verder te gaan met het onderzoek krijg je uitsluitend de resultaten die al op tafel liggen. Je houdt het dus zelf in de hand wat de hoogte van de kosten gaan zijn en voorkomt dat je uiteindelijk meer moet betalen dan je daadwerkelijk kunt missen.

Tip: Kevdetectives.be