Hellasbc
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoeveel kosten sprinklerleidingen?

Sprinklerleidingen in uw gebouw zijn een perfecte manier om een brand onder controle te houden en te bestrijden. De installatie en het onderhoud van uw sprinklersysteem kunt u laten uitvoeren door de Belgische firma Fire Security, de specialist in bluswatervoorzieningen in de provincie Antwerpen. Sprinklers bieden vele voordelen met zich mee. Maar hoeveel kost een degelijk sprinklersysteem? En hoelang kunt u ervan genieten?

De prijzen van sprinklerleidingen

Dat een sprinklerinstallatie meerdere voordelen met zich meebrengt, dat is wel duidelijk. Wat bedraagt nu echter het gemiddelde prijskaartje van een dergelijk systeem? Een aantal factoren bepalen uiteraard de prijs, zoals de grootte van het te behangen oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van de klus en welk systeem sprinklers u kiest. Gemiddeld kosten sprinklers twintig á vijftig euro per vierkante meter. Dit is inclusief btw, maar exclusief plaatsing.

Hoe lang gaan sprinklerleidingen mee?

Voor de levensduur van uw sprinklerleidingen is het raadzaam om periodiek sprinklertesten uit te voeren. De sproeiers hebben een lange levensduur. Gemiddeld gaan de sprinklers wel 25 jaar mee, maar dit is wel bij degelijk onderhoud aan de installatie. Naarmate de sproeiers ouder worden, moet de testfrequentie toenemen. Zo bent u er meteen bij, wanneer de sprinklers aanzienlijk verouderd zijn. De testfrequenties worden bepaald door de installatiedatum. Weet u die niet, dan geldt de fabricagedatum. De verplichting tot het testen van de sprinklerinstallatie wordt bepaald door de geldende normeringen: NEN-EN 12845.

Installatie en onderhoud van de systemen

Voor een degelijke installatie van uw sprinklerleidingen en een periodiek onderhoud aan uw installatie, wendt u zich tot Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen. Deze specialist in bluswatervoorzieningen zorgt ervoor dat uw sprinklerinstallatie lang meegaat, zodat u lang plezier hebt van uw investering. Hoewel de organisatie zich voornamelijk richt op industriële klanten, kunt u ook particulier een beroep doen op het installatiebedrijf voor het controleren, plaatsen en herstellen van uw bluswatervoorzieningen. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen. De medewerkers staan 24/7 voor u klaar.

https://firesecurity.be/