Hellasbc
Image default
Gezondheid

Waarom bleekselderij sap zo gezond is

Als je denkt aan die vieze, groene sapjes met selderij, boerenkool en peterselie. Automaten of speciale sapbars zijn misschien de eerste plaatsen waar je aan denkt. Maar wist je dat selderijsap een van de meest ideale sappen is die je kunt drinken? Het is waar!

Selderijsap heeft veel voordelen voor onze gezondheid. Het is rijk aan vitamine A en K, en mineralen als mangaan, kalium en natrium. Het bevat ook antioxidanten genaamd glucosinolaten die kanker helpen bestrijden. Lees verder om de voordelen van bleekselderij sap te lezen. 

Wat je moet weten

Selderijsap wordt gemaakt van selderij, een veel voorkomend ingrediënt voor salades en soepen. Knolselderij, een stof met meerdere gezondheidsvoordelen, maakt 10-15% van het selderijsap uit. Selderijsap is een uitstekende gezondheidsdrank en kan in twee snelle stappen worden bereid: Snij de selderijstengels, doe ze in een sapcentrifuge en pers het sap eruit, filter vervolgens de pulp en onzuiverheden eruit. Je kunt ook appels, wortels, gember of spinazie toevoegen voor meer smaak en gezondheidsvoordelen.

 

Als ontstekingsremmer en antioxidant met een krachtige werking kan selderijsap ons helpen gezond en ziektevrij te blijven. We moeten ons immuunsysteem in stand houden door voldoende vitamine C, een belangrijke vitamine, in te nemen. Selderijsap biedt ook vitamine B-6 en kalium om onze cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Regelmatige consumptie van selderijsap kan helpen om kilo’s kwijt te raken. Het vermindert het cholesterolgehalte en het insulineniveau als gevolg van koolhydraten, naast het verlagen van het cholesterolgehalte, het verminderen van de eetlust en het spoelen van onzuiverheden en gifstoffen uit ons lichaam. Het kan ook gewrichtspijn en artritis helpen verlichten, de spijsvertering verbeteren en maag- en darmproblemen zoals indigestie, zuurgraad en zweren genezen. Selderijsap kan ook hartaandoeningen helpen voorkomen en de bloeddruk reguleren.

Bijwerkingen van bleekselderij sap

De bijwerkingen van selderijsap zijn zeldzaam en treden alleen op in extreme gevallen wanneer men het overmatig drinkt. Het kan bij sommige mensen maagklachten, misselijkheid en overgeven veroorzaken, vooral bij grote hoeveelheden. Het is het beste om te beginnen met een kleine hoeveelheid selderijsap en de hoeveelheid na verloop van tijd te verhogen om dit te voorkomen. Mensen met allergieën voor selderij, coeliakie, nieraandoeningen en diabetes moeten het drinken van selderijsap vermijden en eerst een arts raadplegen. Ga naar https://www.sap.je/biologisch-sap voor meer info over bleekserderij sap.

https://www.sap.je/