Hellasbc
Image default
Electronica en Computers

De reden dat refurbished apparatuur goedkoop en duurzaam is

Een smartphone, tablet of printer kopen lijkt momenteel een steeds grotere uitdaging te worden. Door de huidige inflatie nemen de prijzen van producten schrikbarend hard toe. Helaas is niet iedereen in staat om deze hoge bedragen te betalen. Gelukkig is daar inmiddels een oplossing op bedacht.

Na het gebruik van een apparaat zal het betreffende apparaat weggegooid of tweedehands verkocht worden. De markt heeft inmiddels een gunstige wijze gevonden om onnodige uitstoot te verminderen en personen, financieel gezien, een aantrekkelijke mogelijkheid te bieden: refurbished apparatuur. 

Waarom zijn refurbished apparaten beter voor het milieu?

Bij een refurbished apparaat zijn de onderdelen hergebruikt. Hierbij zijn de goedwerkende onderdelen van een oud apparaat hergebruikt bij de productie van een nieuw apparaat. Hierdoor zal er minder productie nodig zijn om het apparaat samen te stellen. De productie is verantwoordelijk voor veel uitstoot, waardoor refurbished apparaten leiden tot een afname van de uitstoot door productie. 

Daarnaast zal de afname van de productie ook zorgen voor het gebruik van minder grondstoffen. Zeker nu de bevolking in hoog tempo groeit, is het belangrijk om zuinig om te gaan met de grondstoffen. 

Tot slot zal een langer gebruik van apparatuur, door het hergebruiken van onderdelen, bijdragen aan de duurzaamheid. Hoe langer producten meegaan, hoe minder afval er in het milieu terecht komt. 

Waarom is refurbished apparatuur lager in prijs?

Het is uiteraard opvallend dat de refurbished toestellen opmerkelijk lager in prijs zijn. Welke reden heeft dit? 

Dit heeft over het algemeen te maken met het hergebruik van onderdelen en toestellen. Ondanks dat de devices een volledige onderhoudsbeurt krijgen, zal er alsnog sprake zijn van hergebruik. Het hergebruiken van producten leidt in alle gevallen tot een lagere prijs. Kijk bijvoorbeeld naar kringloopwinkels of tweedehandsproducten. Hierdoor zal je op website met refurbished apparatuur gemakkelijk een goedkope printer, laptop of computermuis kunnen vinden.

Daarbij probeert de overheid, met een oog op het milieu, de aanschaf van refurbished toestellen in plaats van nieuwe toestellen te stimuleren. Het is immers beter voor het milieu en dat is exact waar de overheid op doelt.