Hellasbc
Image default
Electronica en Computers

Waarmee moet je rekening houden met het kopen van een beveiligingscamera?

Het aantal inbraken neemt zeker toe. Je kunt nauwelijks de krant openslaan of het nieuws aanzetten zonder iets te horen over een overval of inbraak. Dieven dringen vaak een huis binnen wanneer de huiseigenaar weg is en er niemand is die het huis in de gaten houdt. U hoeft uw huis niet tot een gemakkelijk doelwit voor inbrekers te maken. U kunt beveiligingsapparatuur installeren om uw huis een minder aantrekkelijk doelwit te maken. Een van de beste beveiligingsapparaten die u kunt installeren is een of meer beveiligingscamera’s. Een set beveiligingscamera’s kan uw huis voor u in de gaten houden. Er zijn een aantal dingen die u in gedachten moet houden bij het installeren van beveiligingscamera’s.

securitythuis

Bedraad of draadloos? U kunt beveiligingscamera’s vinden die bedraad zijn aangesloten op een bewakings- en opnamecentrum, of u kunt camera’s krijgen die draadloos een signaal uitzenden. Draadloze camera’s zijn natuurlijk minder lastig, omdat u geen kabels door uw huis hoeft te leggen. Het nadeel is dat draadloze camera’s batterijen nodig hebben, dus u moet ze controleren en zo nodig vervangen. Een bedrade camera kan zijn stroom halen uit de elektrische circuits van uw huis. Als u slechts één of twee camera’s wilt installeren, dan is het misschien niet zo’n gedoe om de draden aan te leggen. Als u van plan bent om meerdere beveiligingscamera’s te installeren, kunt u nog steeds alle draden door uw huis laten lopen, of gaan voor een eenvoudiger draadloos systeem.

Waar moet u de camera’s monteren? U zult zeker een camera willen monteren met zicht op de deuren van uw huis. Als u extra camera’s wilt installeren, moet u ze zo plaatsen dat ze andere mogelijke toegangspunten in de gaten houden, zoals de ramen en de garage. Als u een werkplaats of tuinhuisje hebt met veel waardevol gereedschap, wilt u waarschijnlijk ook een camera die deze in de gaten houdt. In principe moet u een camera hebben die elke plaats bewaakt waar een dief uw huis kan binnenkomen.

Moeten de camera’s zichtbaar zijn of verborgen? Een zichtbare camera kan een zeer waardevol afschrikmiddel zijn bij inbraken. Veel dieven zullen zich wel twee keer bedenken voordat ze uw huis beroven als ze een camera boven uw deur zien hangen. Het is echter mogelijk om een zichtbare camera onklaar te maken. De snoeren kunnen worden doorgesneden of de camera zelf kan worden vernield. Dit is een onwaarschijnlijk scenario, maar mogelijk. Als een camera verborgen is, zal de dief niet weten dat hij er is. Hij zal niet zo afschrikwekkend werken als een zichtbare camera, maar als de dief niet weet dat hij er is, kan hij niet worden uitgeschakeld. Een mogelijkheid is het gebruik van een combinatie van verborgen en zichtbare camera’s, of het monteren van enkele dummy camera’s waar de dief ze kan zien, met verborgen camera’s voor de eigenlijke bewaking.

Eén ding is essentieel, of u nu bedrade of draadloze camera’s gebruikt, of ze nu zichtbaar of verborgen zijn, de camera’s moeten worden aangesloten op een bewakingscentrale. U kunt de camera’s laten aansluiten op een opname- en bewakingscentrum in uw huis, of u kunt ze laten aansluiten op een beveiligingsbedrijf, zodat zij uw huis kunnen bewaken terwijl u weg bent.

 

securitythuis nl

Uw huis en gezin zijn u veel waard. Het opzetten van een aantal beveiligingscamera’s kan gaan een lange weg in het beschermen van hen.

 

https://www.securitythuis.nl/