Hellasbc
Image default
Gezondheid

Eten met plezier en liefde: schakel online diëtiste in

Eten met plezier en liefde voor je lichaam is niet iets wat iedereen doet. Dat kan komen doordat je een restrictief dieet volgt, een negatief zelfbeeld hebt ten opzichte van je lichaam of doordat je last hebt van eetbuien in stressvolle periodes. Liever Eten is een online diëtiste waar je terecht kunt om het plezier in eten terug te vinden en liefde voor je lichaam te ontwikkelen. De diëtiste is gevestigd in Borgerhout, maar bij online consulten is de locatie minder belangrijk.

Hoe werkt deze online diëtiste?

Een online diëtiste werkt met digitale consulten, dus je videobelt en bespreekt digitaal wat je graag aan zou pakken. Deze diëtiste werkt volgens een wetenschappelijk onderbouwde methode omtrent intuïtief eten. Er zitten diverse voordelen aan online consulten: je neemt ze locatieonafhankelijk waar, bespaart tijd en kosten en werkt op efficiënte wijze aan je gezondheid.

Intuïtief eten

Intuïtief eten is een vorm van eten waarbij je luistert naar lichamelijke signalen van honger en verzadiging. Veel mensen zijn hun connectie met deze signalen verloren door strenge diëten of impulsieve eetbuien. Met behulp van deze diëtiste leer je deze signalen opnieuw interpreteren en leer je hoe je eet op basis van lichamelijke behoefte. Zo ontwikkel je een gezondere relatie met voedsel en haal je weer plezier uit eten.

Ervaar de voordelen zelf

De diëtiste baseert haar aanpak op de tien principes van intuïtief eten, die wetenschappelijk bewezen zijn. Je leert bijvoorbeeld om je honger te respecteren en te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft. Ook geef je jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten, zonder voedsel te labelen als goed of slecht en zonder calorieën te tellen. Een ander belangrijk principe is dat je ontdekt om plezier en voldoening te halen uit eten. Dit zorgt voor betere fysieke en mentale gezondheid. Het is de sleutel naar een gezondere relatie met je lichaam en met eten.

https://www.lievereten.be/