Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

10 Dingen die je moet weten over social media

Je kunt social media tegenwoordig overal voor gebruiken. Deel je persoonlijke leven met familie en vrienden of promoot je bedrijf en krijg meer klanten dankzij jouw posts. Maar hoe gebruik je social media nou precies en waar moet je op letten? Hierbij geven we je 10 handig weetjes over social media die je verder zullen helpen bij het succesvol posten op verschillende social media kanalen.

1. Let erop welk social mediakanaal je waarvoor gebruikt.

Alle kanalen zijn namelijk anders in gebruik en hier moet je dan ook goed op letten. Via Instagram en Facebook zul je de meeste mensen bereiken en hierbij is het mogelijk om zowel foto’s als video’s toe te voegen aan je post.

 

2. Wanneer kun je het beste iets posten?

Dit ligt er natuurlijk maar net aan waarop je iets gaat posten en wat. Toch valt het op dat mensen voornamelijk de social media gaan bekijken tijdens de pauze en de lunch. Maak hier dan ook handig gebruik van en zet je post op dit moment online!

 

3. Social media is een handige zoektool.

Op zoek naar meningen en recensies over een bepaalde dienst of product? Zoek het dan eens op via je social media. Er staan allerlei reacties van mensen online en je vindt ze eenvoudig terug!

 

4. Laat de wereld zien wat voor bedrijf je bent.

Door te posten wat je wilt uitstralen als company zullen mensen een goed idee krijgen van wat voor soort bedrijf je bent. Laat daarom zien waar je voor staat en laat de mensen weten wat je allemaal bereikt in de zakelijke wereld. Dit zal zeker worden opgemerkt!

 

5. Geschreven content werkt het beste.

 

Van alle soorten content die je kunt plaatsen, is de geschreven content de meest succesvolle. Deze blijken de meeste mensen te bereiken en uiteindelijk ook de beste resultaten te boeken. Natuurlijk kun je er altijd een fotootje of video aan toevoegen.

 

6. Gebruik foto’s voor meer respons.

 

Een tekst is natuurlijk veelzeggend en je kunt hier veel in kwijt, toch zeggen foto’s meer dan duizend woorden. Mensen zien graag in één oogopslag waar ze aan toe zijn en razen door de tijdlijn heen. Lange teksten worden zo al snel overgeslagen. Met behulp van een pakkende foto trek je de aandacht en zullen mensen meer gaan reageren en liken.

 

7. Je kunt veel meningen ontvangen.

 

Jij geeft vrij je mening op social media, wat natuurlijk kan en mag. Dit geldt echter wel voor iedereen en dus zul je ook veel meningen en reacties terug ontvangen wanneer jij openlijk je mening geeft. Probeer hier goed mee om te gaan, iedereen heeft nou eenmaal recht op deze vrijheid.

 

8. Deel je plannen met anderen.

 

Benieuwd wat anderen vinden van je ideeën en wat zij erover te zeggen hebben? Deel je ideeën dan met je volgers en je zult merken dat je er nieuwe ideeën voor terug krijgt. Andere personen kunnen je helpen met je creatieve proces en zullen je ogen openen wanneer je niet meer verder komt.

 

9. Zoek de juiste personen uit.

 

Ga niet volle bak voor de personen die oneindig veel mensen volgen, juiste deze mensen hebben geen overzicht meer over hun tijdlijn en ze zullen dan ook niet snel op je post gaan reageren. Zoek juist de personen uit die nog niet veel ‘vrienden’ hebben, zij hebben nog wel overzicht en zullen dan ook eerder reageren op je nieuwe content.

 

10. Wees niet bang om te delen.

 

Laat de wereld zien dat jij niet bang bent om je foto’s en video’s online te zetten. Natuurlijk let je hierbij goed op bij wat je deelt. Je zult merken dat mensen het waarderen dat je jouw avonturen met hen wilt delen en je zult al snel meer reacties en likes ontvangen op je content.

Last but not least (supertip)

Tot slot willen we je de laatste tip meegeven. Wanneer je veel likes of volgers op je profiel hebt staan, dan zijn mensen niet alleen sneller geneigd om jou ook te liken of te volgen, maar worden je berichten tevens beter vindbaar. Wanneer je beter vindbaar bent, groeit je bereik, en dat kan tot enorme successen leiden.

Bij likeskopen24.eu kun je jouw eigen succes bestellen want hier kun je namelijk volgers en likes kopen voor alle social media kanalen, waaronder de bekende zoals Facebook, Instagram, Youtube, en nog vele anderen! Neem maar eens een kijkje en laat je verrassen!