Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

De woontrends voor het jaar 2018

Ook voor het jaar 2018 zijn er weer diverse trends op het gebied van wonen. Heb je een eigen woning, of woon je in een appartementencomplex met een vve beheerder, dan zijn er voldoende mogelijkheden bij de verbouwing van deze woning. Voor dit jaar zit de trend hem vooral in duurzaamheid. Alle 3 de trends die we gaan behandelen hieronder, hebben dan ook betrekking op het besparen van energie.

Glas glas en nog eens glas

Hoe lekker zou het zijn om een klein landhuisje op een open plek in de bossen te hebben. Je pakt dan lekker in de zomer een krantje erbij en neemt plaats op de luie stoel in de serre. Dit is misschien niet voor iedereen realistisch, maar we kunnen dit scenario wel benaderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen achterkant van jouw woning. Indien jouw woning op de zon staat, is het met een glazen achterkant ook heerlijk vertoeven daar. Extra lichtinval is niet alleen lekker in de zon, het zorgt ook nog eens voor minder energie uitstoot, daar je minde hoeft te stoken.

Duurzame daken

Ook wordt het in 2018 steeds populairder om te investeren in duurzame daken. Dit zijn daken die in hun geheel rekening houden met het milieu. Denk hierbij aan extra isolatie, zodat warmte beter wordt vastgehouden en kou buiten blijft, maar ook het plaatsen van zonnepanelen op de daken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van duurzame daken, bekijk dan de mogelijkheden bij Dakster Dakbedekking.

(hybride) warmtepompen

Voorheen was een warmtepomp nog een enorme investering, waar alleen bedrijven en andere grote partijen van konden profiteren. Tegenwoordig wordt de aanschaf van een warmtepomp echter veel laagdrempeliger. Ervaren installateurs als Warmtepomp Benelux BV bieden een totaaloplossing die vele malen goedkoper is dan voorheen. Bovendien biedt de overheid tegenwoordig flinke financiële tegemoetkomingen in de vorm van subsidies, waardoor de terugverdientijd van deze (hybride) warmtepompen nog meer wordt teruggebracht.

 

http://dakster.nl/