Hellasbc
Image default
Business / Financial Services

Mediation en scheiding

Het is goed om mediation bij een scheiding te kiezen. Beide partijen hebben er baat bij en kunnen zodoende de situatie verlichten. Door mediation in te zetten kan men een neutraal contactpersoon aanspreken die tevens op de hoogte is van wet- en regelgeving omtrent familiezaken en bezit. Hierdoor hebt u door de hulp van een mediator alles wat men maar nodig heeft het tot een goed eind te brengen.

Het is mogelijk om met mediation de emotionele en persoonlijke zaken zelf op te lossen, terwijl een advocaat die van de wetten en juridische mogelijkheden omtrent familierecht op de hoogte is dergelijke dingen voor u en uw voormalige partner kan oplossen. Denk daarbij aan alimentatie, het opstellen van een echtscheidingsconvenant en de verzekering, hypotheek, pensioen, etcetera. Voldoende dus om de situatie rond te krijgen met mediation die u van ons gespecialiseerde bureau kunt ontvangen.

Mediation voor iedereen

Het is een optie om mediation te nemen. Dat is beter voor iedereen die met de scheiding te maken heeft. Zowel voor de man, de vrouw, als voor de kinderen. Neem daarom deze diensten af en zorg dat alles goed komt. Wanneer er iets geregeld moet worden kan de advocaat of mediator daar iets voor doen. Deze beschikt over de kennis en ervaring om een eerlijke verdeling te maken van de bezittingen die in het huis opgeslagen liggen. Tevens kan er met mediation een oplossing komen wanneer huisvesting een probleem is voor een van de partijen. Er kan een afspraak omtrent alimentatie worden gemaakt. Dit is ook van toepassing op de eventuele kinderen die er zijn. Ga daarom voor mediation en zorg dat ieder aspect soepel verloopt binnen de scheiding.

Doe gewoon het beste

Met mediation in een scheiding doet u gewoonweg het beste en belast u het gezinsleven zo min mogelijk. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over de omgangsregeling met kinderen. En verder zijn er nog veel meer voordelen te kennen wanneer men mediation neem van een professioneel bedrijf.